Wat maakt de introvert een “effectieve leider”?

Masscultuur verbindt meestal onderling de concepten van “extravert” en “succesvolle persoon”: er wordt aangenomen dat alleen lichtgewicht extraverte mensen anderen kunnen beïnvloeden en mee kunnen dragen. Introverte mensen hebben echter verschillende kwaliteiten die hen leiders maken die in staat zijn om de juiste beslissingen te nemen en anderen te overtuigen van hun onschuld.

Er zijn verrassend veel introverte mensen onder moderne mensen – bijna meer dan de helft. Volgens gegevens leidt het Amerikaanse centrum voor de studie van psychologische types, hun aantal bij vrouwen is 47-55%en bij mannen – 50-55%.

1.Ze horen anderen

Extraverte mensen hebben de neiging om een ​​aanzienlijk deel van hun tijd aan communicatie door te brengen, en ze spreken liever, en luisteren niet. Een studie uitgevoerd door de psychologen van de Harvard Business School toonde aan dat de stille manager die een team leidt bestaande uit zeer actieve werknemers een uitstekende manager kan zijn, omdat hij echt luistert naar de ideeën die zijn team geeft.

Vaak de problemen van managers – het is in het onvermogen om de ideeën die hun ondergeschikten naar voren hebben gebracht, te waarderen. Zo’n baas begraaft zo nu en dan de heldere ondernemingen van onderaf – en als hij zelf niet creatief en initiatief is, wacht zijn team op een mislukking. De introvert is in staat om de ideeën van getalenteerde ondergeschikten waar te nemen en met succes te omvatten, zelfs als hij de zijne mist.

2.In onderhandelingen zeggen extraverte mensen, en introverte mensen denken

Introverte mensen gebruiken tijd meer rationeel: ze besteden het niet aan extra woorden, maar gebruiken liever tijd om te analyseren en oplossingen te bedenken. Helaas, te vaak in bedrijven, wordt de aanwezigheid van het vermogen om te denken en te handelen geëvalueerd door hoeveel een persoon eigenaar is.

Een manager met een goed gesproken taal en die weet hoe ze zelfvertrouwen en competentie moeten aantonen, kan in feite buitengewoon niet in staat zijn om echt beslissingen te nemen, en niet alleen de indruk van gewelddadige activiteiten te maken. En toen voorspelden introverte mensen die zwijgend waren geobserveerd, gewogen, de ontwikkeling van de situatie voorspelden volgens verschillende mogelijke scenario’s en kozen ze het beste alternatief voor het podium.

3.Introverte mensen beledigen minder vaak ondergeschikten

Over het algemeen zijn introverte mensen veel beleefd in een gesprek met ondergeschikten – ze zijn in de regel niet geneigd om het uiterlijk van een opgeblazen kalkoen voor hen te krijgen. De studie uitgevoerd in 2006 toonde aan dat werknemers zeer worden gewaardeerd in degenen die macht hebben, de bereidheid om hun verdiensten te kleineren en niet op te scheppen. Introverte mensen proberen niet anderen te onderdrukken, wat betekent dat werken onder hun leiderschap veel comfortabeler is.

Bovendien probeert de introverte manager vaak het hele team naar succes te leiden en bereikt hij niet uitsluitend zijn eigen, egoïstische doelen. Zo’n “dienaar van de koning, vader van de soldaten”, die de deken niet over zichzelf trekt, is waardevol voor het bedrijf en is aantrekkelijk voor ondergeschikten. De geest van samenwerking en wederzijdse hulp bloeit in zijn team, terwijl in het team, dat wordt geleid door een extraverte, werknemers, die de manieren van hun baas kopiëren, proberen elkaar te schreeuwen, trots op opzichtige successen.

4.Kalm is belangrijk voor het bedrijfsleven

Introverte mensen zijn niet alleen minder te zeggen, ze zijn over het algemeen meer evenwichtig en verzameld. Als de activiteiten van het bedrijf zelf constant gedoe, organisatorische chaos en veel onverwachte problemen impliceert die op het meest onbelangrijke moment op het hoofd vallen, namelijk kalmte en vermogen om constructief, zonder emotie, te begrijpen dat de situatie bijzonder waardevol is.

De introverte manager creëert om hem heen Hoe verbeter je erecties een vredige, vriendelijke sfeer van samenwerking, die degenen inspireert die in geest zijn gevallen. Introverte mensen zijn in staat om de stand van zaken te beoordelen, ondanks de gezichten, het beperken van hun emoties en niet op de leiding van een universele paniek of ongerechtvaardigde euforie.

5.Introverte mensen zijn niet geneigd om “zich te verspreiden”

Gedurende de dag kan het extraverte contact opnemen met tien klanten, en de introverte op zijn minst met één. De hoeveelheid betekent echter niet van kwaliteit: de introvert is in staat om te begrijpen wat dit precies de enige klant is en biedt hem de beste set services. De introverte graaft dieper, niet in de breedte: zijn communicatie met klanten is vaker persoonlijk en respectvol.

Extraverte mensen worden vaak moe van klanten, tonen hun verwaarlozing en onvoorbereidheid om met hun problemen aan te pakken. Dit soort formalisme wordt meestal gestraft met het verlies van belangrijke klanten. Bovendien werken extraverte mensen vaak voor een show – ze organiseren bijvoorbeeld evenementen om op hen te schitteren met hun vermogen om te communiceren en schijnbare competentie, en helemaal niet om nuttige verbindingen tot stand te brengen. In overeenstemming met de eerste brief geven de naam van hun psychologische typen, extraverte mensen de voorkeur aan uitgebreide ontwikkeling en introverte mensen – intensief. “En” zo nu en dan is veel nuttiger dan “e”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *